nl fr en

To study or not to study in de Bourla!

Blokken kent geen grenzen. Sociale afzondering is van een vorig tijdperk, samen studeren (en pauzeren) kenmerkt tegenwoordig de blokperiode. Daarom zet Toneelhuis met de Bourlaschouwburg vanaf 2 januari een unieke studieplek open voor de Antwerpse student!

Waar en wanneer?

Kom tijdens de blokperiode in alle rust samen studeren in de Foyer (gelegen op de eerste verdieping in de Bourla). Er is plaats voor telkens 70 studenten en dit op alle weekdagen van 2 januari tot en met 26 januari, telkens van 10u tot 17u.


Wat maakt de locatie uniek?

In deze 19e-eeuwse foyer kun je je eigen plekje zoeken en toch met veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Je studeert ‘in stijl’ kan je wel zeggen. Pierre Bruno Bourla bouwde de schouwburg in 1830 en in 1834 ging de eerste opera in première. Alle belangrijke Antwerpse mensen zijn jullie de afgelopen 183 jaar al voorgegaan in deze ruimte en wie weet, is er wel wat kennis blijven hangen in de hoge plafonds.

Als je na een dag studeren je verstand even op totaal iets anders wil zetten kan je op verscheidene dagen in januari om 20u ’s avonds naar een voorstelling komen van Toneelhuis. We voorzien mooie aanbiedingen tijdens jullie blokperiode.


Tijd voor een pauze

In De Foyer is het stilte en concentratie. In de trappenhal kun je uitblazen op de zetels en in de inkomhal vind je de PIERRE. Tijdens de openingsuren is er van alles aan de bar te verkrijgen, maar je mag deze ruimte ook gebruiken om even rustig je lunch op te eten.
Op vijf minuten wandelen van de Bourla vind je een aantal café’s met lekker broodjes en top koffie. De Graanmarkt, het Theaterplein en de Oude Vaartplaats zijn vlakbij. Voor een verfrissende zuurstofboost duik je even de Botanische tuin in, op vijf minuten stappen in de Leopoldstraat.


Bereikbaarheid

Fietsen kan je ruimschoots kwijt rond de Bourla. Velo-locaties zijn in de buurt. Tram 4 en 7 stoppen aan de Oudaen, op vijf minuten stappen.

Alle info: www.study360.be 
#study360