nl fr en

STUDY360 in de Bourla gaat terug van start!

Toneelhuis zet vanaf 15 mei 2018 de deuren van de Bourlaschouwburg heel graag opnieuw open voor blokkende studenten.

Tijdens de afgelopen blokperiode in jaluari scoorde de Bourla als nieuwkomer meteen hoge punten, het bleek de favoriete studeerplek voor Antwerpse jongeren. Wel 747 studenten melden zich! De reacties waren enthousiast:

  • 'Top'
  • 'Heel mooie locatie'
  • 'Het was goed geregeld, stond duidelijk aangegeven. Als je je tas was vergeten was dat geen probleem want er waren bekertjes voor de koffie en thee. Ze hebben veel gedaan om het studeren makkelijker te maken: verse soep (iedere dag anders), yogalessen, toneelvoorstelling gratis‘ 
  • 'Prachtige locatie, ruim en heel inspirerend. Goede faciliteiten en leuk het aanbod van yoga of om 's avonds een voorstelling te bezoeken. Fijn dat deze om 10uur opent i.p.v. zo vroeg (ben een uitslaper). Zeker mijn favoriet!
  • 'Heel erg aangenaam! Wat een mooie locatie! Rustige studiesfeer en heerlijke koffie en soep. Hier voelde ik me echt thuis. Tegen de avond wordt het er wel een beetje donker, maar aangezien het om 17u sluit, gaat het nog net :-)

Vanaf 15 mei 2018 staan onze deuren terug wagenwijd open! 
Wees welkom!

Waar en wanneer?

Kom tijdens de blokperiode in alle rust samen studeren in de Foyer (gelegen op de eerste verdieping in de Bourla). Er is plaats voor telkens 40 studenten en dit op alle weekdagen van 15 mei tot en met 8 juni, telkens van 10u tot 17u.

Wat maakt de locatie uniek?

In deze 19e-eeuwse foyer kun je je eigen plekje zoeken en toch met veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Je studeert ‘in stijl’ kan je wel zeggen. Pierre Bruno Bourla bouwde de schouwburg in 1830 en in 1834 ging de eerste opera in première. Alle belangrijke Antwerpse mensen zijn jullie de afgelopen 183 jaar al voorgegaan in deze ruimte en wie weet, is er wel wat kennis blijven hangen in de hoge plafonds.

Als je na een dag studeren je verstand even op totaal iets anders wil zetten kan je op verscheidene dagen in mei of juni om 20u ’s avonds naar een voorstelling komen van de Antwerpse Kleppers. We voorzien mooie aanbiedingen tijdens jullie blokperiode.

Tijd voor een pauze

In De Foyer is het stilte en concentratie. In de trappenhal kun je uitblazen op de zetels en in de inkomhal vind je de PIERRE. Tijdens de openingsuren is er van alles aan de bar te verkrijgen, maar je mag deze ruimte ook gebruiken om even rustig je lunch op te eten.
Op vijf minuten wandelen van de Bourla vind je een aantal café’s met lekker broodjes en top koffie. De Graanmarkt, het Theaterplein en de Oude Vaartplaats zijn vlakbij. Voor een verfrissende zuurstofboost duik je even de Botanische tuin in, op vijf minuten stappen in de Leopoldstraat.

Bereikbaarheid

Fietsen kan je ruimschoots kwijt rond de Bourla. Velo-locaties zijn in de buurt. Tram 4 en 7 stoppen aan de Oudaen, op vijf minuten stappen.

www.study360.be 
#study360