nl fr en

Senjan Jansen genomineerd voor de Ensor voor Beste Filmmuziek

De Ensors, voorheen de Vlaamse Filmprijzen, zijn dit jaar aan hun vierde editie toe. Met deze Filmprijzen worden de verdienstelijke prestaties van Vlaamse producties in de bloemetjes gezet. Jansen is genomineerd voor zijn score voor de film Kid, geregisseerd door Fien Troch.

Met diezelfde filmmuziek is hij ook in de running voor de World Soundtrack Public Choice Award 2013. Die wordt uitgereikt door de World Soundtrack Academy, dat haar roots heeft in het Filmfestival van Gent. Je kan hier stemmen voor die award:

http://www.worldsoundtrackawards.be/awards2.cgi?go=vote&id=2024&ref

Senjan Jansen creëerde eerder de soundtrack voor films als Anyway the Wind Blows (2003), Een ander zijn geluk (2005), Dagen zonder lief (2007), Linkeroever (2008) en Badpakje 46 (2011). Bij Toneelhuis ontwierp hij het geluid voor o.a. Linoleum/speed, HOUT, FLOU (Abke Haring), In de strafkolonie / het hol, The Bult and the Beautiful (Bart Meuleman). In het seizoen 2013-2014 ontwerpt hij het geluidsdecor voor de nieuwe voorstellingen van Abke Haring en Bart Meuleman.

Het Filmfestival van Oostende vindt plaats van 6 t/m 14 september. De Ensors worden op 14 september uitgereikt. De jury van de Ensors bestaat uit artiesten uit diverse disciplines, waaronder ook Toneelhuisacteur Kevin Janssens.

Ook interessante producties: