nl fr en

Radio Toneelhuis: Mokhallad Rasem en Kuno Bakker maken "slow radio"

Hoe bouw je een huis? Wat is een thuis?

In 2018 maakten Mokhallad Rasem en Kuno Bakker samen de gesmaakte voorstelling De verse tijd. Ze zetten hun samenwerking nu verder in Homemade.

 

De verse tijd werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2019: "een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog". De voorstelling vertelde over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground.

De samenwerking smaakte naar meer! Mokhallad en Kuno zijn intussen tien dagen ver in hun repetitieproces voor Homemade, dat in maart 2021 in de Bourla in première gaat.

Na De verse tijd, waarin twee mannen een vriendschap opbouwen, bouwen ze in Homemade verder, maar nu aan een plek waar ze samen kunnen wonen. Homemade heeft als kernvraag: waar voel je je thuis? Aan de hand van die vraag komen actuele thema’s aan bod als veiligheid, angst, gastvrijheid, welvaart en klimaat.

Mokhallad en Kuno spreken over het bouwen van een huis en het creëren van een thuis. Kuno leest Brief 28, die de Romeinse filosoof Seneca aan het eind van zijn leven schreef aan zijn vriend Lucilius: “Je neemt jezelf overal mee.” Mokhallad leest uit eigen werk en de mannen laten elkaar muziekfragmenten horen. Een mooi gesprek tussen twee mannen die hun verschillen niet verbloemen.

"Slow radio" op zijn best!

Beluister hier Radio Toneelhuis met Mokhallad Rasem en Kuno Bakker.

Ook interessante producties:

Homemade Theater 25 september 2022

Homemade

Toneelhuis / Dood Paard / Mokhallad Rasem / Kuno Bakker