nl fr en

HAMLET van Compagnie Schmalz wint twee Gouden Handjes

Sinds 2005 zijn De Gouden Handjes de tweejaarlijkse bekroning voor de beste amateurtoneelvoorstelling in de provincie Antwerpen. Compagnie Schmaltz won in 2014 met Hamlet de Gouden Handjes voor Beste Regie en Beste Productie en was genomineerd voor Beste Kostumering en Beste Mannelijke Hoofdrol. Compagnie Schmalz maakte deze voorstelling in het kader van amateurTONEELhuis en werd in april 2014 geselecteerd om de voorstelling in de Bourla te spelen tijdens het amateurTONEELhuisfestival. Gefeliciteerd aan de hele ploeg!

Motivering voor Bourlaselectie: “Intelligent teksttheater over wanhopige welbespraaktheid.”

Uit het juryrapport van de Gouden Handjes: “Hamlet is een prachtige voorstelling met een schitterende tekst en overtuigende acteerprestaties door een jonge cast. Proficiat! (…) De productie is tot stand gekomen in het kader van het project amateurTONEELhuis waarbij de groep een beroep kan doen op artistieke ondersteuning van Toneelhuis."

Voor het derde seizoen al organiseert Toneelhuis samen met OPENDOEK amateurTONEELhuis, in een poging om de werelden van het professionele theater en het amateurtheater op een creatieve en stimulerende manier samen te brengen. De deelnemende amateurgroepen uit het Antwerpse werken een seizoen lang rond het repertoire van Toneelhuis, kunnen repertoireavonden volgen en aan masterclasses deelnemen rond kostuum, scènografie, choreografie, techniek en acteren. Vier voorstellingen worden uiteindelijk geselecteerd om in de Bourla te spelen. Deze groepen krijgen de kans om elk twee dagen in de Bourla te werken om hun presentatie tijdens de festivalweek zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

De deelnemers aan editie 2014 – 2015 buigen zich over De blinden, Othello, Maria Stuart en AUGUSTUS ergens op de vlakte. De geselecteerde voorstellingen spelen in april 2015 in de Bourla.

Ook interessante producties: