nl fr en

Guy Cassiers en Katelijne Damen met Orlando op het 67ste Festival d’Avignon!

Op 19 maart werd in Parijs het programma van het 67e Festival d’Avignon voorgesteld tijdens de jaarlijkse persconferentie. Guy Cassiers en Katelijne Damen zijn op het festival te gast met Orlando, in Nederlandse versie met Franse boventiteling.

Het Festival d’Avignon vindt plaats van 5 tot 26 juli 2013. Het is de laatste editie voor directeurs Hortense Archambault en Vincent Baudriller.

De laatste jaren kreeg het festival een meer hedendaagse uitstraling, o.a. dankzij de vele internationale artiesten die er geregeld te gast waren. Om in schoonheid af te sluiten, nodigen Hortense Archambault en Vincent Baudriller enkele van deze artiesten opnieuw uit om één avond tijdens het festival een voorstelling te presenteren.

In dat kader presenteert Guy Cassiers Orlando op het Festival d’Avignon, in het Nederlands met Franse boventiteling. Hij is daarmee - sinds zijn aantreden als artistiek directeur van Toneelhuis in 2006 - voor de zesde keer te gast op het gerenommeerde festival. Andere artiesten die opnieuw uitgenodigd zijn in dat kader zijn onder meer Romeo Castellucci, Boris Charmatz, Jan Fabre, Christoph Marthaler en Alain Platel.

Orlando is nog te zien in de Bourla op 22 en 23 maart 2013 en gaat nadien op tournee in Frankrijk in de Nederlandse versie met Franse boventiteling. De voorstelling zal te zien zijn in Douai (9 april 2013) en op het festival Printemps des Comédiens in Montpellier (11 juni 2013). De voorstelling is vervolgens te zien tijdens het Festival d’Avignon in het Opéra-Théâtre, Place de l’Horloge, op een nog te bevestigen datum.

In het najaar is Orlando te gast in het Théâtre de la Bastille in Parijs (6 t/m 10 november 2013) en in Rome op het festival Roma Europa (15 t/m 17 november 2013), met Italiaanse boventiteling.

Info en tickets 03 224 8844 – www.toneelhuis.be
De ticketverkoop van het Festival d’Avignon start op 17 juni. Meer info vindt u op www.festival-avignon.com.

Ook interessante producties: