Grensgeval. Een eerste inkijk in kostuums en scenografie

Na maar liefst elf succesvolle samenwerkingen slaan Guy Cassiers en Tim Van Steenbergen opnieuw de handen in elkaar. Voor Grensgeval, dat in mei in première gaat, creëert Tim Van Steenbergen de kostuums en de scenografie. Tijdens een presentatiemoment voor Toneelhuismedewerkers gaf hij alvast een inkijk in de eerste visuele schetsen. 

Voor de scenografie liet Tim Van Steenbergen zich inspireren door de beelden die ons dagelijks overspoelen in de media, maar ook door iconische beelden zoals die van Hieronymus Bosch. In het kostuumontwerp speelt hij bijvoorbeeld met de spanning tussen flexibiliteit en immobiliteit, en met de gedachte van mensen die verdwijnen in de massa, van personen die opgaan in de achtergrond.
We geven u graag een inkijk in het uitzonderlijke schetsboek van de scenograaf! Het schetsboek gidst u doorheen de verschillende onderdelen van de voorstelling en toont het visuele kader ervan. 

Ook interessante producties:

Grensgeval Theater Archief

Grensgeval

Guy Cassiers / Toneelhuis / Maud Le Pladec / Bachelor dans Koninklijk Conservatorium Antwerpen AP Hogeschool / CNSMD Lyon