FC Bergman naar New York!

FC Bergman naar New York!

Amerikaanse première 300 el x 50 el x 30 el in BAM (Brooklyn Academy of Music)

Theatergezelschap FC Bergman maakt zijn debuut in de VS met 300 el x 50 el x 30 el als opener van Next Wave 2022, het festival waarmee BAM (Brooklyn Academy of Music) nieuwe en internationale artiesten verwelkomt. 

Met 300 el x 50 el x 30 el maakte FC Bergman een eigentijdse variant op het verhaal van de Ark van Noach (de titel verwijst naar de vermeende afmetingen van de Ark). Een dorp in de ban van de angst voor een naderende zondvloed. Wat zich in de huizen afspeelt, is te zien op groot scherm. Met een hele resem prominente gastacteurs, tachtig figuranten, een half bos en een volledig dorp op scène. Een ervaring, een trip.

De woordeloze productie was een van de eerste voorstellingen van FC Bergman en werd gecreëerd voor het Antwerpse Kleppers Festival 2011. De productie was jarenlang op tournee in Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Polen, Engeland en Nederland. 

De New Yorkse programmator van BAM nodigde de voorstelling al uit voor de Next Wave festivaleditie van 2020, maar hij moest noodgedwongen annuleren omwille van de coronapandemie. Amerikaanse première 300 el x 50 el x 30 el in BAM
(Brooklyn Academy of Music) beleeft nu eindelijk zijn Amerikaanse première.

28 sep > 1 okt 2022
New Harvey Theater at the BAM (Brooklyn Academy of Music)
651 Fulton Street, NY

Ook interessante producties: