nl fr en

FC Bergman genomineerd als associated artist van het EASTAP colloquium 2020 in Bologna (IT)

"The European Association for the Study of Theatre and Performance would like to nominate FC Bergman to be our Associate Artists for 2020. We would be honored if the members of the Company (Stef Aerts, Joé Agemans, Thomas Verstraeten and Marie Vinck) would accept this nomination. Could you please forward  the letter here attached to the members of the Company."

We waren bijzonder verheugd om deze brief te ontvangen uit Bologna!

EASTAP is een Europees netwerk van theaterwetenschappers dat leden heeft in 41 landen: wetenschappers, artiesten, theatergezelschappen en gespecialiseerde bibliotheken. De organisatie wil onderzoekers en artiesten in Europa samenbrengen om de diverse methodes en talen te promoten die door hen gebruikt worden. De focus ligt daarbij op de link tussen theorie en praktijk en de dialoog tussen artiesten en wetenschappers.

In 2018 werd Milo Rau genomineerd als associated artist, in 2020 valt de eer dus te beurt aan FC Bergman.

Door de nominatie betuigt EASTAP haar bewondering voor het artistieke werk van FC Bergman en spreekt ze haar interesse uit voor het gezelschap. EASTAP roemt de betrokkenheid, het artistieke onderzoek en de producties van FC Bergman. De associatie beschouwt FC Bergman als toonaangevend omwille van de veelzijdigheid van haar aanpak en de verscheidenheid van haar kernleden, en omwille van haar krachtige en intelligente manier van reflecteren over modern theater.

Van 28 februari tot 1 maart 2020 is FC Bergman te gast in Bologna met de voorstelling Het land Nod. FC Bergman zal vlak voor de voorstelling in het VIE festival de openingsrede van het colloquium houden.
In het tijdschrift van EASTAP zal een dossier verschijnen over het gezelschap waar onder meer hoogleraar theaterstudie Luk Van Den Dries aan meewerkt.  

Meer informatie over Eastap

Ook interessante producties: