nl fr en

Eerste nieuwe speler toegelaten op theateropleiding!

Fantastisch nieuws: al na dit eerste jaar de nieuwe spelers mag een van de deelnemers starten aan een theateropleiding. Proficiat, Saloua Hassani met je toelating voor LUCA Drama!
 

De nieuwe spelers is een initiatief van Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, hetpaleis, Arenberg en Toneelhuis.
Het is een gratis vooropleiding van één jaar die voor getalenteerde jongeren een toegang wil creëren naar de theateropleidingen, en bijgevolg tot de podiumkunstensector. Want hoewel we in superdiverse steden leven, wordt deze realiteit nog niet altijd weerspiegeld in theater, film of op televisie. 

De nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context. We willen hen begeleiden in de ontwikkeling van hun artistieke competenties en persoonlijke vaardigheden en op die manier de jongeren en de theateropleidingen met elkaar verbinden. Met een gerichte bijdrage aan de individuele ontwikkeling van jonge talenten, geloven we ook een bijdrage te leveren aan een toekomst die er anders zal uitzien. Een toekomst waarin ieder haar/zijn plaats vindt op basis van haar/zijn mogelijkheden en kwaliteiten.

De vooropleiding ging van start in september 2018.
Bekijk het filmpje van de eerste lichting.

www.denieuwespelers.be