De nieuwe spelers: een nieuwe vooropleiding theater voor jongeren

De nieuwe spelers: een nieuwe vooropleiding theater voor jongeren

De nieuwe spelers is een theatertraject voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Hoewel we in superdiverse steden leven, wordt deze realiteit niet altijd weerspiegeld in theater, film of op televisie. Daar willen we met de nieuwe spelers wat aan doen!

Wil je graag acteren of theatermaken studeren, maar voel je je er niet klaar voor? Dan bieden we je een voortraject op maat aan: we willen je klaarstomen voor de toelatingsproeven van de theateropleidingen.

de nieuwe spelers workshops - 30 juni en 1 juli 2018
Als jij graag acteren of theatermaken wilt studeren aan een van de theateropleidingen, schrijf je dan in voor de theaterworkshops van de nieuwe spelers!
Na een gesprek hoor je of je kan deelnemen aan de workshops, die plaatsvinden op 30 juni en 1 juli in Antwerpen. Zorg dat je die data zeker vrijhoudt.
Na de workshops maak je kans om geselecteerd te worden voor de vooropleiding.
Inschrijven voor de nieuwe spelers workshops kan tot en met 22 juni. Deelname aan de workshops is gratis.

de nieuwe spelers zomerstage - 20 tot 23 augustus 2018
Ben je nog niet zeker van een opleiding acteur of theatermaken, maar heb je wel zin om te proeven van theater?
Laat je dan overtuigen via deze vierdaagse zomerstage die we ism het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel organiseren in augustus.
Onder begeleiding van experten leer je (één van) volgende disciplines kennen:

▸ Podiumschrijven
Je eigen tekst schrijven, en die brengen op het podium. Jouw stem vinden, zowel op papier als in een performance. Van slam en stand up tot korte verhalen en poëzie, jij staat met jouw tekst op de scene.

▸ Spelen 
Je krijgt een initiatie in acteren. Je leert werken met verschillende teksten, ontdekt hoe je je lichaam kan bewegen in de ruimte en meer. 

▸ Muziekperformance / songwriting
Je wordt ondergedompeld in muziek. Tijdens deze workshop leer je hoe je muziek kan maken, songs schrijven, en hoe je die brengt op het podium.

​Op de laatste dag toon je wat je tijdens de zomerstage hebt geleerd.
Inschrijven kan tot 10 augustus en deelname is gratis.

De nieuwe spelers is een inititief van Toneelhuis, Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, hetpaleis en Arenberg.
De vooropleiding wil voor getalenteerde jongeren een toegang creëren naar de theateropleidingen, en bijgevolg tot de podiumkunstensector.
De nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context. We willen hen begeleiden in de ontwikkeling van hun artistieke competenties en persoonlijke vaardigheden en op die manier de jongeren en de theateropleidingen met elkaar verbinden.
Met een gerichte bijdrage aan de individuele ontwikkeling van jonge talenten, geloven we ook een bijdrage te leveren aan een toekomst die er anders zal uitzien. Een toekomst waarin ieder haar/zijn plaats vindt op basis van haar/zijn mogelijkheden en kwaliteiten.

Alle info vind je hier