nl fr en

De Franstaligen nemen het opnieuw over!

Voor het tweede seizoen op rij presenteert Toneelhuis een mooie selectie uit het aanbod van Théâtre National in de Bourla. Mét Nederlandse boventiteling, bien sûr.
Onbekend mag niet langer onbemind blijven!

Er is de nieuwste creatie Notre peur de n’être van de jonge regisseur Fabrice Murgia, afgelopen zomer nog bejubeld op het Festival d’Avignon. En Les Marchands van de Franse regisseur Joël Pommerat. Zowel Murgia als Pommerat zijn ‘artiste associé’ van het Théâtre National.

 

Dit jaar gaat de samenwerking met onze Franstalige collega in Brussel nog een stapje verder. Samen met Théâtre National én Le Manège.Mons / Fondation Mons 2015 maken we Passions humaines, een docudrama over het gelijknamige kunstwerk van beeldhouwer Jef Lambeaux. Met een tweetalige cast wordt dit een op en top Belgisch verhaal, geregisseerd door Guy Cassiers op tekst van Erwin Mortier.
Een voorstelling gerealiseerd in coproductie met Théâtre National, Fondation Mons 2015, Le Manège.Mons en Stad Antwerpen. Première op 21 april 2015 in Mons Culturele hoofdstad 2015.


Maar eerst dus twee niet te missen voorstellingen van Théâtre National in de Bourla!

 

Notre peur de n’être

Les Marchands

Ook interessante producties:

Les Marchands Theater Archief

Les Marchands

Théâtre National Wallonie - Bruxelles / Odeon-Theatre de L'Europe / Joël Pommerat / Compagnie Louis Brouillard