nl fr en

D’Ardennen, met Kevin Janssens, gaat in wereldpremière op het filmfestival in Toronto én opent het Filmfestival van Gent

Patrick Duynslaegher, de artistiek directeur van het Film Fest Gent, heeft het over "een verbazende en in de Vlaamse cinema vrij unieke mix van genre-cinema en auteursfilm". "Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen, maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien en van de verrassende prestaties wil genieten van Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval."

Kevin Janssens speelt dit seizoen bij Toneelhuis de hoofdrol in Caligula van Guy Cassiers. Hij is ook te zien in De welwillenden, Passions humaines en Desperado.

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen. Hun liefde voor dezelfde vrouw leidt tot een confrontatie die tot een hoogtepunt komt wanneer ze in de Ardennen een lijk moeten gaan begraven.
D’Ardennen is de debuutfilm van Robin Pront, van de producers van Rundskop, met Jeroen Perceval, Veerle Baetens, Kevin Janssens, Jan Bijvoet, Sam Louwyck, Peter Van den Begin en Viviane De Muynck.
Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 10 tot 20 september in Toronto, Canada. De film is er geselecteerd voor het Discovery-programma.
Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot en met 24 oktober.
De Vlaamse bioscooprelease is gepland op woensdag 14 oktober.

 

Ook interessante producties: