nl fr en

Campagneweek Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting

Maak ruimte voor echte participatie!

STA-AN (Samen Tegen Armoede – Antwerps Netwerk) en Toneelhuis werken al lange tijd samen.

STA-AN is een netwerkorganisatie waar samenwerking tussen de Antwerpse verenigingen waar armen het woord nemen gestimuleerd en gefaciliteerd wordt. In het verleden werd Toneelhuis al door hen ondersteund om een structureel toegankelijk beleid te ontwikkelen met en voor mensen in armoede.

Elk jaar sluit Toneelhuis aan aan bij de Vlaamse campagne van Verzet tegen Armoede. Dit jaar wordt het het belang van maatschappelijke participatie benadrukt: maak ruimte voor echte participatie! Sterke oplossingen bedenk je samen met mensen in armoede. Alleen zo kunnen de mensen volwaardig deelnemen én deelhebben aan de samenleving. Systemen en instrumenten die we samen ontwerpen, zijn het meest effectief omdat ze rekening houden met de leefwereld en de binnenkant van armoede.  

Op maandag 11 oktober opent de campagneweek in de Bourlaschouwburg met de workshopdag: Clienten empoweren! Ook om mee na te denken over het aanbod en de aanpak in je organisatie. Elke dag vind je op verschillende plekken in de stad een interessant aanbod toegspitst op uitdagingen waar de samenleving voor staat waar het betreft mensen in kwetsbaarheid. 

Zondag 17 oktober, van 16u tot 18u sluiten we de week af met een feestelijk programma met het koor Onze Rijkdom en Benjamin Verdonck in de bar en de inkomhal van de Bourla.

Het volledige programma vindt u op de website van STA-AN.