nl fr en

Benjamin Verdonck toont videowerk in 'En Scène' in Tielt

14 februari - 30 maart

De groepstentoonstelling En Scène brengt beeldend kunstenaars, theatermakers, performers van wie het werk erg scenografisch is, al dan niet gemaakt in functie van, of tijdens een theatervoorstelling of performance. Met Bourlaschouwburg Antwerpen, 11 januari 2019 toont Benjamin een videowerk dat zijn oorsprong heeft in zijn recente productie Aren.

 

 

“Op scène staat alleen een tafel met daarboven een camera, plus het scherm dat ons vooral in het eerste deel van de voorstelling deelgenoot zal maken van zijn bijna boekhoudkundige operatie. Rustig, secuur, haast teder en met alle tijd waaraan het in de wereld ontbreekt, begint de kunstenaar aan de bewijsvoering van zijn onderzoek. Passeren de revue; kurken, schelpen, jetons, postbuskaartjes van waarzeggers, stukjes touw, kortom: kleinoden allerhande.
De speelse manier waarop Verdonck al die resten doodgemoedereerd blijft schikken en herschikken, opent in de hoofden van het publiek de mogelijkheid tot herkenning van iets menselijk, iets al te menselijks: de wezenlijke behoefte aan ordening in een op het eerste gezicht chaotisch universum. Uiteindelijk is Verdoncks formalisme de zoektocht naar immer variërende patronen waaraan hij zijn publiek medeplichtig wil maken. De flarden muziek die hij ogenschijnlijk willekeurig op de draaitafel legt, vormen zijn fragmentarische soundtrack.”
uit: De Ark van Verdonck, recensie door Michaël Van Remoortere in rekto:verso, 30 januari 2019

De tentoonstelling, opgezet door de Stedelijke Kunstacademie van Tielt, opent op donderdag 14 februari 2019 om 20u00, in aanwezigheid van de kunstenaars. Ze loopt tot 30 maart 2019.
Deelnemende kunstenaars zijn: Louis Van Haverbeke, Atelier Bildraum, Roos van Haaften, Maurice Bogaert, buren collectief, Klaas Rommelaere, Anne Demeere, Joris Perdieus en Benjamin Verdonck.

Meer info:
Kunstacademie, Lakenmarkt 3, Tielt.