nl fr en

Beleef alle nieuwe Toneelhuisproducties vanop de allerbeste plaatsen!

Neem nu een huisabonnement en geniet van alle nieuwe Toneelhuisproducties aan de meest voordelige prijs.

De blinden – Ensemble van Toneelhuismakers en spelers
Een collectieve voorstelling van alle Toneelhuismakers en spelers. Een statement over de verantwoordelijkheid van het individu en de plek van de machthebber. Naar het stuk van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck.

AUGUSTUS ergens op de vlakte – Olympique Dramatique
Het aangrijpende en hilarische verhaal van de Westonfamilie, een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Met een indrukwekkende cast: Els Dottermans, Frank Focketyn, Mieke De Groote, Sofie Decleir, Gilda De Bal, Mieke Verdin, Willy Thomas, Johan Van Assche, Geert Van Rampelberg, Ben Segers, Nona Buhrs en Sanne Samina Hanssen.

Maria Stuart – Ivo van Hove
Chris Nietvelt en Halina Reijn spelen de hoofdrollen in dit majestueus koninginnendrama. Dit is – na Hamlet vs Hamlet – de tweede in een reeks van vier coproducties met Toneelgroep Amsterdam.

Sirene – Bart Meuleman
Zes jaar na The Bult en the Beautiful maakt regisseur Bart Meuleman opnieuw een voorstelling die de diepte peilt van de erotische fantasie. Een kleine filosofische reis waarin de stem de hoofdrol speelt. Met Fien Maris, wiens stem beurtelings spreekt en zingt, maar altijd vervoert.

Othello – Mokhallad Rasem
Na Romeo & Julia en Hamlet Symphony maakt Rasem een nieuwe, eigenzinnige bewerking van Shakespeare. In deze enscenering staat de maagdelijkheid van de vrouw voor het huwelijk centraal, een fenomeen dat in de Arabische wereld nog een enorme impact heeft.

WE DON’T SPEAK TO BE UNDERSTOOD – Benjamin Verdonck en Pieter Ampe
Danser en choreograaf Pieter Ampe en beeldend kunstenaar en theatermaker Benjamin Verdonck delen onder meer een rauwe fysieke stijl en een voorliefde voor slapstick. Gezien hun verschillende artistieke achtergronden zou WE DON’T SPEAK TO BE UNDERSTOOD zou wel eens een clash van artistieke disciplines kunnen opleveren.

Het land Nod – FC Bergman
FC Bergman duikt weer onder in de kelders van de menselijke ziel. Er wordt gezegd dat ze hen daar al kennen... Een onvervalst locatieproject, waarin deze keer enkel de zes leden van FC Bergman te zien zullen zijn.

Passions humaines – Guy Cassiers
Een passioneel docudrama met een tweetalige, Frans-Nederlandse cast, gebaseerd op het controversiële kunstwerk Les passions humaines van beeldhouwer Jef Lambeaux. Schrijver Erwin Mortier puurt uit de controverse rond het beeldhouwwerk een portret van de tijdsgeest van het einde van de negentiende eeuw: een panorama van menselijke drama’s, maatschappelijke tegenstellingen en ideologische gevechten. In alle opzichten een Belgisch verhaal.

Bekijk hier onze abonnementen.

Ook interessante producties: