Publiekswerking

INLEIDINGEN, NAGESPREKKEN, EXTRA INFORMATIE

Na de première van een voorstelling van een Toneelhuismaker kan je van dinsdag- tot vrijdagavond om 19u15 een inleiding bijwonen op De Verdieping in de Bourlaschouwburg. Ook organiseren we nagesprekken met acteurs en makers tijdens het seizoen. Deze worden aangekondigd op de voorstellingspagina van de website en in de nieuwsbrief.

RONDLEIDINGEN

Ontdek de verborgen schatten van de Bourlaschouwburg tijdens onze rondleidingen. Toneelhuis nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het gebouw, de theater constructies en de evolutie van het theater sinds de 19e eeuw. Meer info over de rondleidingen.

SAMENWERKINGEN 2024 - 2025

STA-AN | SAAMO

Verzet je tegen armoede. Altijd. En zeker tijdens de Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober, samen met deze organisaties in de Bourlaschouwburg. Boek je tickets. 

Antwerp Queer Art Festival

Op Wereldaidsdag, 1 december, presenteren we samen met AQAF een tweede editie van Artists Against Stigma. AQAF is een multidisciplinair kunstenfestival waar vraagstukken rond gender en sexuele diversiteit centraal staan. Een combinatie van kunst, activisme en wetenschappen.
Het blijft van belang om ons samen in te zetten voor een gelijkwaardige, veilige omgeving waarin ieder individu zichzelf kan zijn.  Boek je tickets. 

Virago Symphonic Orchestra 

Ism Koninklijke Balletschool Antwerpen
Op 8 maart, Wereldvrouwendag, gaat Virago in première met een nieuwe creatie. Samen met verschillende Antwerpse dansscholen en de Koninklijke Balletschool Antwerpen brengen zij muziekstukken van vrouwelijke componisten wereldwijd. Contrabassiste Eline Cote (27) zwemt keihard tegen de stroom in. Op jonge leeftijd kwam zij al in verzet tegen het seksisme in de muziekwereld en in 2019 richtte zij een groot orkest op met uitsluitend vrouwen. Feminisme en gendergelijkwaardigheid zijn de hoekstenen van dit symphonie orkest dat Antwerpen als thuisbasis kent. Boek je tickets.

LINGUA

De studentenvereniging van Taal en Letterkunde, Lingua, organiseert voor de tweede maal haar Kortfilmfestival in de Bourlazaal. Een avond vol verrassingen met films van studenten over faculteiten en instellingen heen. Een professionele jury zal beslissen wie er met de eeuwige roem gaat lopen en het publiek kiest ook een favoriete film. Boek je tickets. 
 

Nieuwsbrief