Educatie & omkadering

Wie graag zelf meer informatie opzoekt, vindt op onze website uitgebreide en diepgaande achtergrondinformatie over de makers, de voorstellingen en de omkaderende activiteiten van Toneelhuis. Toneelhuis heeft een gevarieerd educatief aanbod voor groepen met meer en minder theaterervaring. Overleg je wens of idee met Petra Damen. 

WORKSHOPS

Toneelhuis organiseert theaterworkshops op maat, vanaf 16 jaar. Deelnemers ervaren zelf wat spelen is. We werken rond de thema’s en achtergronden van de voorstelling. De workshops duren een dagdeel en kunnen zowel op school als in Toneelhuis plaatsvinden. 

TRY-OUTS

Als vertegenwoordiger van een groep (school, vereniging of organisatie) kan je je onderaan deze pagina inschrijven op de nieuwsbrief. Je wordt dan uitgenodigd voor try-outs en ontvangt nieuws rond omkadering en educatie. 

OPEN REPETITIES

Waar mogelijk staan de repetities open voor begeleiders met hun groepen (maximum 40 personen). Per aanvraag bekijken we wat er mogelijk is.

INLEIDINGEN, NAGESPREKKEN & FOYERGESPREKKEN

Bij de voorstellingen van onze Toneelhuismakers kan je geregeld een inleiding of nagesprek bijwonen. Tijdens een Foyergesprek grijpen we de mogelijkheid aan om naar aanleiding van een voorstelling langer en dieper op een bepaald maatschappelijk thema. Hiervoor nodigen we kunstenaars en gasten uit met specifieke expertise. Concrete data vind je op de voorstellingspagina en in de nieuwsbrief.

SAMENWERKINGEN

Toneelhuis werkt o.a. samen met Universiteit Antwerpen, Universiteit van Amsterdam (afdeling Theaterwetenschap), Karel de Grote-Hogeschool (afdeling Kunst- en Cultuurbemiddeling en lerarenopleiding), Artesis Plantijn Hogeschool (afdeling Journalistiek en Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Costume-Design) en RITCS School of Arts (afdeling Podiumtechnieken).

Samen met sociale organisaties en verenigingen waar armen het woord nemen, zet Toneelhuis zich in voor een duurzaam participatietraject voor mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Toneelhuis biedt inleidingen, workshops en omkadering op maat voor sociale organisaties in de stad. Je kan deze aanvragen bij Petra Damen. Je kan je ook richten tot OCMW Antwerpen / Dienst Vrije Tijd, STA-AN vzw, ATLAS en CAW Antwerpen. Of je kan terecht bij Vrijuit; onze partner in de strijd tegen sociale uitsluiting.

Nieuwsbrief